dilluns, de juliol 2

BOTIGUERS DE TARRAGONA, TOTS A UNA

Es en el període dels Regnes de Taifes, a finals del segle XI que comença el inici de la desfeta d’Al Andalus, quant es va trencar la unitat del Islam a la península ibèrica, i tot i que els regnes de taifes van continuar sent rics, no van poder aguantar l’empenta militar dels regnes cristians.

Aquesta cita històrica m’agradaria utilitzar-la de símil pel comerç de Tarragona. En una societat com la catalana en la que els castells i el fer pinya representen tant per la nostre cultura, no passa el mateix en el comerç. Disposem de grans comerciants que son capaços de competir tots ells amb l’escomesa que representen nous reptes per la ciutat, com l’arribada del tren d’alta velocitat, la declaració de patrimoni de la humanitat, la instal·lació de grans superfícies comercials, la tendència a les compres en polígons aparador, la falta de personal especialitzat en el sector....Nous reptes que en alguns casos son oportunitats i en altres son amenaces, però els nostres comerciants sempre s’han crescut per tal de trobar les millors solucions i capacitats per fer-los front.

Ara be, la pinya, la unió, el treball en equip, el defuig de protagonismes en be del tots a una, del fi comú, aquesta si es una carència com a sector que te la ciutat. Fa falta un nou lideratge empresarial al comerç en aquest projecte de promoció de ciutat, de integració dels valors individuals de cada un dels botiguers de Tarragona en una pinya de treball per tal de rellançar la ciutat com una de les capitals comercials de Catalunya. El comerç es el motor del turisme d’una ciutat, Tarragona si vol ser capital turística de primer ordre te de integrar aquest sector perquè sigui el primer promotor de la ciutat, perquè sigui el millor amfitrió pels que venen aquí per primera vegada i fen-les-hi sentir aquelles ganes de tornar, que nomes es tenen quant realment visites escenaris ideals.

1 comentari:

El Capità Tarragona ha dit...

Hola, benvingut a la blocosfera tarragonina.

Et linkare al meu i així podré anar seguint i, perquè no, debatint el que calgui.

Salutacions

El Capità Tarragona
Albert Puñet